Συνέδριο Solutions 10

The event is expired

Πρόγραμμα Συνεδρίου & Φόρμα Συμμετοχής

Το 2021 το τοπίο στην εφοδιαστική αλυσίδα άλλαξε παντελώς! Οι επιπτώσεις της Covid 19 είναι εμφανείς.

Το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή μικραίνει κατά πολύ. Η δομή του εμπορίου άλλαξε. Η παγκοσμιοποιημένη αγορά διαφοροποιείται αισθητά. Το ΔΝΤ μιλά για απώλεια 11 τρις δολαρίων τη διετία 2020-2021, ενώ έως το 2025 εκτιμά ότι θα φτάσει τα 28 τρις δολάρια. Άρα είμαστε στο 40%.

Το μεταφορικό κύκλωμα διαφοροποιείται. Φτάσαμε το container να στοιχίζει 10 φορές περισσότερο από ό,τι πέρυσι. Και δεν υπάρχουν container για τη μεταφορά. Τα lead time ανεβαίνουν εκρηκτικά. Το lead time των δύο μηνών έγινε 4 μήνες, το 4 έγινε 6-8, κοκ. Η άρνηση παράδοσης από τους προμηθευτές είναι πλέον συχνό γεγονός. Οι ελλείψεις γίνονται συνεχώς εντονότερες. Δεν βρίσκουμε εύκολα πρώτες ύλες, ενώ το κόστος τους αυξήθηκε δραματικά. Το σίδηρο ανέβηκε εκρηκτικά, δεν βρίσκουμε scanners γιατί δεν υπάρχουν chips, κοκ. Το ρίσκο μεγαλώνει και ο κίνδυνος παραμένει απρόβλεπτος. Το planning μειώνεται και γίνεται 15ήμερο, από εκεί που ήταν μηνιαίο και το forecasting από 3μηνο 6μηνο. Στο procurement μιλάμε πλέον για «αποπρομηθευτοποίηση» και «αποπροϊντοποίηση». Στην απρόβλεπτη και ταραγμένη αυτή κατάσταση, έρχεται το synchronizing, ο σωστός συγχρονισμός των δραστηριοτήτων της εφοδιαστική αλυσίδας να γίνεται πρωταρχικής βαρύτητας. Ποιες είναι οι προτάσεις μας και οι λύσεις μας σε αυτή την ταραγμένη νέα εποχή για την εφοδιαστική αλυσίδα;

Η αειφορία, το systainability, και η πράσινη εφοδιαστική απασχολούν όλο και περισσότερο τα στελέχη logistics. Η αγορά στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Ζητά ηλεκτροκίνητα οχήματα τόσο για τη διανομή, το last mile όσο και για τις μεταφορές. Το ζητάνε πλέον οι εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες από τους μεταφορείς για να μειώσουν την εκπομπή του CO2. Υπάρχουν όμως επιλογές στην ηλεκτροκίνηση, στους σταθμούς φόρτισης, στο leasing αυτοκινήτων; Ποιο είναι το ισχύον πλαίσιο; Τι προβλέπεται για την επόμενη 2ετία; Πώς μετατρέπεται το κόστος με την ηλεκτροκίνηση; Την 2η μέρα του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις, θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και θα προβληθούν λύσεις αυτοματοποίησης των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής για την νέα Εφοδιαστική αλυσίδας όπως προδιαγράφεται σήμερα που το τοπίο έχει ήδη αλλάξει.

Παρουσιάσεις ομιλητών:

Κωνσταντίνος Χανιώτης – TELENAVIS

Κωνσταντίνα Γούσια & Νάσια Φιλιππακοπούλου – BEIERSDORF

Θέμης Μελίδης – ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ

Ελένη Παππά – SARANTIS

Γιώργος Κατινιώτης – MYRMEX INC.

Delimir Tasic – HONEYWELL

Κωνσταντίνος Μαγκανιώτης – ΔΕΔΔΗΕ

Κωνσταντίνος Κανελλάκης – ΚΑΥΚΑΣ

Λυκούργος  Μανωλιάδης – ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Γκίκας Σελέκος – SKROUTZ LAST MILE

Άρης Αλτιπαρμάκης – WEBOXIT

Αντώνης Σαρακάκης – MAXUS

Πληροφορίες Event

3 Νοεμβρίου 2021 1:30 μμ
4 Νοεμβρίου 2021 4:30 μμ
Web conference