Οι FLL στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

logistics

Ακόμη μία επίσκεψη της κοινότητας των Future Logistics Leaders πραγματοποιήθηκε από το SUPPLY CHAIN INSTITUTE τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες logistics & cargo που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.                                                                                                                      Σημαντική γνώση και εμπειρία προέκυψαν από την ξενάγηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ξεκινώντας την περιήγησή μας στην πίστα του αεροδρομίου και των εμπορευματικών σταθμών συνολικής χωρητικότητας 275.000 τόνων παρακολουθήσαμε σε πραγματικές συνθήκες την διαδικασία εκφόρτωσης ενός εμπορικού αεροσκάφους αναλύοντας τους κανόνες ασφαλείας μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης. Ακολούθησε επιβίβαση σε αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου και παρουσίαση των ειδικών κατασκευαστικών χαρακτηριστικών του, που το διαφοροποιεί από τα συμβατικά επιβατικά αεροσκάφη. Η ξενάγηση στην πίστα του αεροδρομίου συνεχίστηκε με τις διαδικασίες ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, ασφάλειας της πίστας και των χώρων επιβίβασης, αποβίβασης και parking αεροσκαφών, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του πυροσβεστικού σώματος του αεροδρομίου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες της Goldair Handling καθώς και ιστορική αναδρομή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τέλος, η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο υπερσύγχρονο Distribution Center της DHL και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αεροδρομίου. Ευχαριστούμε την ομάδα του Athens International Airport, της Goldair Handling και της DHL για την ανεπανάληπτη επαγγελματική εμπειρία που μας προσέφεραν!

Στο δίκτυο των FLL συμμετέχουν νέοι και δυναμικοί Logisticians που αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες των Logistics της χώρας. Η έναρξη του θεσμού έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου ξεκίνησαν 54 στελέχη (που προτάθηκαν από τις σημερινές ηγετικές προσωπικότητες των Logistics) και αισίως σήμερα οι Future Logistics Leaders έχουν υπερβεί τους 100. Η στελέχωση της ομάδας είναι επιλεκτική, δημιουργώντας ένα forum δικτύωσης, ανταλλαγής απόψεων και πρότασης λύσεων. H δράση τους αναπτύσσεται μέσα από συνέδρια, συναντήσεις γνώσης και εκπαιδευτικές ημερίδες, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και το networking.

Για το δίκτυο των FLL λειτουργεί διαδικτυακός χώρος δικτύωσης, όπου ανταλλάσσουν απόψεις, ενώ έγινε και το πρώτο survey για το ποια activities χαρακτηρίζουν το στέλεχος Supply Chain του ΣΗΜΕΡΑ και ποια θα πρέπει να το χαρακτηρίζουν ΑΥΡΙΟ, (τρίτη δράση).

Πιστεύουμε ότι η κοινότητα των FUTURE LOGISTICS LEADERS θα προσφέρει ουσιαστικά στο γίγνεσθαι του χώρου, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος και θα φέρει τις φρέσκιες, νέες ιδέες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Όσοι νέοι Logisticians < 40 ετών κατέχετε ήδη μία Ανώτερη – Ανώτατη θέση στις επιχειρήσεις σας και έχετε όρεξη για συμμετοχική δράση, είστε ευπρόσδεκτοι στην ομάδα (με προϋπόθεση δύο συστάσεις και την αποστολή του βιογραφικού σας). Η αγορά έχει την ανάγκη σας για REPOSITIONING.